top of page
 • Forfatterens bildeTeam Eiendomskoden

Hvordan finne riktig leietaker på visning?

Oppdatert: 30. maiÅ finne riktig leietaker på visning kan være utfordrende, men det er også noe av det viktigste du må gjøre når du leier ut eiendommen din. Det er med på å sikre både leieinntekten og at din eiendom blir ivaretatt. Det betyr at det å finne riktige leietaker som betaler i tide og tar vare på din eiendom er svært viktig.


Dette kan være ekstremt tidkrevende, og ikke minst vanskelig å vite hva du bør tenke på når du skal holde visning av ditt utleieobjekt og hvordan du skal velge riktig leietaker.


Etter mange år med prøving og feiling har vi funnet metoder som ikke bare effektiviserer visningen, men som også sørger for at du blir husket som en god utleier, blir anbefalt videre og ikke minst hjelper deg med å finne riktig leietaker.

Nøkkelen er å skape en opplevelse og gi et godt inntrykk som gjør at du vil bli husket som en seriøs utleier.


Slik kan du finne riktig leietaker


1) Bli kjent med potensielle leietakere, vær interessert og still gode spørsmål.

Jo mer du graver og stiller de riktige spørsmålene, desto bedre bilde danner du deg av hvordan leieforholdet kommer til å bli. Spørsmål du kan stille på visning til leietakere:


 • Hvor gammel er leietaker?

 • Hva er er leietakers sivilstatus?

 • Har leietaker barn?

 • Jobber eller studerer leietakeren? Fulltid eller deltid?

 • Har vedkommende nære planer om å bytte jobb/skole?

 • Er det en person som kommer til å arrangere fester på din eiendom?

 • Røyker/ikke røyker?

 • Har leietaker husdyr?

 • Liker leietaker husarbeid eller hagearbeid? Og er leietaker en som skal ta ansvar for dette når du er bortreist?

 • Hvilke interesser har leietaker? Hva gjør de på fritiden?

 • Har personen egenskaper eller interesser som kanskje kan være til nytte i et leieforhold? Notér svarene, og spør deg selv: Er dette en leietaker som du ønsker skal bo i din eiendom?

2) Ta notater underveis på visningen! Lag en liste over potensielle leietakere og noter underveis, slik at du husker detaljer om de ulike personene. 3) Ta bilder av de potensielle leietakerne så du husker hvem de er! Det vil gjøre prosessen med å finne riktig leietaker mye enklere for deg i ettertid. Husk å også ta bilder av eiendommen og ting du oppdager som må utbedres, slik at alt er på stell når leietakeren flytter inn. 4) Avtal alltid neste steg med leietaker! Bli enig om hva som er neste steg, så det ikke oppstår misforståelser. Når skal dere ringes? Skal du ringe eller skal leietaker ringe deg? Hva inngår i kontrakten og når skal den signeres?


Med disse punktene vil du gjøre visningsprosessen enklere for deg selv, spare verdifull tid og ikke minst ha større sannsynlighet for å finne riktig leietaker for deg.


TIPS!

Sjekk alltid opp leietaker på Google, Facebook, LinkedIn og Instagram før du tar en avgjørelse. Be også om referanser fra tidligere leieforhold, arbeidsgivere eller lærere. Slik unngår du å kaste bort tid på personer du ikke ønsker å ha inn i ditt utleieobjekt.


Lykke til!

1 543 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page