top of page
  • Forfatterens bildeTeam Eiendomskoden

Håkon fikk endelig det lånet han trengte for å investere i neste eiendom.

Oppdatert: 8. feb.

Håkon fikk først nei fra banken til nytt lån. Men så tok han kurset Utleieeksperten – og med ny kunnskap om eiendomsinvestering fikk han det lånet han trengte.

Til tross for at han var belånt med 5xinntekt, fikk han nytt lån i banken for å investere i en ny eiendom. Dette var mulig fordi han tok i bruk den kunnskapen han hadde lært om struktur, økonomi, risiko, avkastning og investeringscase fra kurset Utleieeksperten. Han gikk fra å gjette og anta, til å bruke kunnskapen sin for å få godkjent nytt lån hos banken og rådgiveren sin.


Det betyr at han fikk utvidet sin eiendomsportefølje selv om han hadde nådd sin maksgrense for lån i banken.


- Jeg er utrolig takknemlig for å få være en del av Eiendomskoden, dette har virkelig gitt meg mye, sier Håkon.


Før Håkon startet kurset Utleieeksperten hos Eiendomskoden, hadde han og hans samboer en enebolig som de selv bodde i, samt at han selv eide et utleiehus med 2 utleieenheter. Han hadde maks lån i banken, på 5 x inntekt.


Han hadde likevel et mål om å investere i en ny utleiebolig.


- Jeg bestemte meg for å møte opp i banken, men hadde ikke noe annet enn pågangsmot å vise til. Banken så jeg var engasjert i å investere, vi hadde en god samtale, men jeg hadde ikke noe å komme med. Møtet endte opp uten nytt lånebevis, sier Håkon.


Etter å ha hatt det nedslående møtet med banken, skjønte han at han måtte vise dem noe mer enn bare pågangsmot. Så han startet å søke etter interessante boliger på Finn, kontaktet meglere, gikk på visninger, skrev ned spørsmål han skulle spørre. Han satte opp en enkel plan for en bolig han hadde funnet på finn.no. Laget en kalkyle på hvor mye arbeidstid prosjektet krevde, pris for kjøp og mulige leieinntekter.


- Jeg hadde ikke peiling på hvordan man regnet på avkastning og risiko, hvordan man laget gode investeringscaser, tenkte struktur, vurderte beliggenhet eller noe av det man lærer om i kurset. Jeg visste heller ikke om boligen i det hele tatt hadde potensiale, sier Håkon.


- Her var det gjetting og ikke noen spesifikke tall. Men jeg tenkte at dette var i alle fall noe å vise til, og at det var bedre enn å komme tomhendt tilbake til banken for å be om lån.

Håkon tok en ny runde med en ny bank. Han tenkte at det kunne være lurt å teste en ny bank først, før han finjusterte planen for å be om lån i hans egen bank på nytt.


Den nye banken likte planen han hadde laget og han fikk nytt lånebevis på 1,2 mill. Han var sjokket over at en så enkel plan fikk banken til å gi han lån. Selv om dette lånebeviset ikke var nok, var det en lovende start.


Han manglet derimot kunnskap og tyngde for å kunne overbevise banken om å få innvilget stort nok lån så han kunne kjøpte enda enn utleieeiendom.


Han trengte mer lån for å kunne oppfylle sine eiendomsdrømmer, og på jakt etter mer kunnskap om hva han kunne legge fram for banken, snublet han tilfeldigvis over Eiendomskoden. Han tok valget om å bli med i nettverksgruppen og starte kurset, og jobbet iherdig med kurset i 6 måneder.


-Jeg lærte utrolig mye, alt fra å sammenligne eiendommen, god struktur, økonomi og frihetstallet. Bare for å nevne noe, sier han.


- Etter at jeg tok kurset følte jeg meg skikkelig rustet til å avtale et nytt møte med min rådgiver i banken. Jeg hadde nå mye mer kunnskap og trengte ikke lenger å gjette og anta!


Et halvt år etter at Håkon hadde startet på kurset Utleieeksperten, hadde han opparbeidet seg mye relevant kunnskap om investering i eiendom. Det var på tide å avtale et nytt møte med rådgiver i banken, men denne gangen brukte han alt han hadde lært i kurset.

Han laget flere investeringscase som viste hvilke typer eiendommer han så på, og han hadde øvd inn en presentasjon for banken. Han viste eksempler på eiendommer som ville gå i pluss, og inkluderte eksempler på hva som som ikke var gode investeringsobjekter. Han la frem frihetstallet for eiendommene han allerede eide og la frem all økonomi.


- Jeg fikk vist frem økonomien inn i minste detalj med hjelp av frihetstallmalen fra kurset. Jeg følte virkelig at det jeg nå presenterte for banken var mye mer gjennomtenkt og profesjonelt, sier han.


- Jeg la fram investeringscaser for flere ulike caser, for å vise at jeg sammenlignet ulike muligheter. Jeg hadde nå innhentet reelle priser på oppussing, sett på beliggenhet, regnet på risiko og avkastning, regnet på best case og worst case. Jeg brukte investeringscasen som jeg hadde lært i kurset, og viste banken hvordan jeg skulle benytte Utleiesystemet fra kurset for å leie ut og drifte eiendommen. Og hvordan jeg skulle holde effektive visninger og skille meg ut i markedet på en god måte.


- Jeg brukte alt jeg hadde lært i kurset for å legge fram saken min!

Rådgiveren likte virkelig oppsettet hans, og de ble sittende i møtet i over 2,5 time og han fikk utrolig mye skryt for systemet og planen han hadde laget.

- Takket være det jeg hadde lært fra kurset Utleieeksperten, klarte jeg nå å legge frem en god nok case og presentasjon for banken. Bankrådgiveren ønsket nå, med GLEDE, å hjelpe meg på veien videre for å nå målet mitt, sier Håkon.


- Jeg fikk ny finansiering hos banken og kort tid etter ble jeg eier av en ny utleiebolig! Denne har utrolig stort potensiale for verdiøkning og gode månedlige inntekter. Samt at jeg fikk boligen til 150.000,- under takst, takket være budrundetips fra mentorene i kurset. Nå er jeg i full gang med oppussing!

Når vi spør Håkon om hva det viktigste han tar meg seg videre er, så sier han:


- Det å lære seg å bygge tillit hos banken, investorer og folk generelt har hjulpet meg utrolig mye. Og det at jeg takket være kurset klart å gjennomføre mitt neste prosjekt, gjør at andre rundt meg ser at jeg klarer å gjennomføre. Det er gull verdt til fremtidige prosjekter!




bottom of page