top of page
  • Forfatterens bildeTeam Eiendomskoden

Hva skal egentlig til for å få finansieringsbevis hos banken?

Har du lyst til å komme deg inn på eiendomsmarkedet, men er usikker på hva du trenger å ha på plass for å få finansieringsbevis hos banken?Når du skal søke om lån i banken er det noen ting du må ha på plass først. Det vil både gi deg større sjanse for å få godkjent lånesøknaden, spare deg for tid og ikke minst stress.


Disse 6 punktene du må ha på plass før du søker om lån hos banken:


  1. Du må vise til fjorårets skattemelding Banken vil se på skattemeldingen din fra fjoråret. Dette er ikke skattekortet eller skatteoppgjøret, men selve skattemeldingen. Denne har du tilgang på via Altinn.

  2. Ha lønnsslipper og arbeidskontrakt klar når du skal søke om lån Det andre banken ser på er lønnsslipp eller arbeidskontrakt din. Det er viktig at du kan vise til minst 3-6 måneder med lønnslipper og ha gjerne arbeidskontrakten din klar.

  3. Har du noen ekstrainntekter du kan vise til? Har du ekstrainntekter som barnebidrag, leieinntekter, annen form for bi-inntekter eller hobbyinntekt? Alt du kan skrape sammen av ekstrainntekter er viktig å dokumentere, for det vil ha betydning for hvor mye lån du kan få hos banken. Se også til at du har egenkapitalen klar på en konto.

  4. Har du kausjonist eller medlåntaker? Hvis du har kausjonist eller medlåntaker, så sørg for å ha informasjon om dem klar før du søker om lån hos banken. BONUS, er du allerede maksbelånt men ønsker å prøve å få finansiering til en ny eiendomsinvestering?

  5. Ha 3-5 prospekter av lignende eiendommer klare før du søker om lån i banken Det er viktig å vise til banken eksempler på typer eiendommer du ser på. Finn 3-5 prospekter som ligner på den typ av eiendom du ønsker å investere i som du viser til banken. Det er ikke nødvendigvis disse du skal kjøpe, men det gjør det enklere for banken å forstå hvilke typer eiendommer du ser etter.

  6. Lag et investeringscase! Du bør alltid lage et investeringscase av de eiendommene du vurderer å investere i. Vi mener det er 12 viktige punkter du bør ha med i en investeringscase, bland annet lokasjon, nøkkeltall og beskrivelse av prosjektet.


Les også: Med kunnskap fra Eiendomskoden klarte Petter Anton å få fritak fra regelen om makslån på 5 x inntektTIPS: Start allerede i dag, se til å ha finansieringen på plass før du skal på visning!


Det veldig mange gjør feil er at de venter til visning/budrunde før de begynner å sette i gang med å skaffe finansieringsbevis, og da er det lett at det blir litt stress.


Etter visning går ting raskt og du kan lett gå glipp av den perfekte eiendommen. Så se til at du har finansiering på plass før du starter jakten på den perfekte eiendommen.


Lykke til!Vil du komme i gang med eiendom og ta del i vårt nettverk?


Da kan du booke en gratis rådgivningssamtale med Jørgen eller Farideh.


>> Klikk her for å finne en tid som passer for deg


I denne samtalen vil du:

  • Få klarhet om dagens situasjon, hvor du ønsker å være og hva som hindrer deg.

  • Sparre med en rådgiver om hvilke muligheter som eksisterer for deg innen eiendom.

  • Legge en strategi for hvordan du kan nå ditt neste steg innen eiendom.


151 visninger0 kommentarer
bottom of page