top of page
  • Forfatterens bildeTeam Eiendomskoden

Derfor LØNNER det seg å investere i eiendom

Oppdatert: 30. mai


Investere i eiendom

Det å investere i eiendom gir deg mulighet til å kontrollere resultatet av investeringen din. Har du penger å investere, kan du selvfølgelig velge å kjøpe gull, sølv, aksjer, valuta, råvarer eller andre alternative investeringer. Men for disse alternativene er du helt avhengig av markedet for å skape gode resultatet av investeringen din. Denne artikkelen gir deg innsikt i hvordan du selv kan påvirke utfallet av din investering i eiendom.


Investere i eiendom VS alternative investeringer


Velger du å investere i gull, sølv, råvarer, aksjer, valuta m.m. så vil du være 100% avhengig av markedet for å få verdiøkning. Verdien av din investering vil til enhver tid være det markedet er villig til å gi, og du har liten eller ingen mulighet til å påvirke utfallet.


Velger du derimot å investere i eiendom, kan du redusere risiko eller skape verdiøkning ved en markedsendring, ved å bygge om, pusse opp, seksjonere, skille ut deler av eiendommen, m.m.


Du vil alltid kunne velge flere eksitstrategier. Du kan for eksempel leie ut eiendommen i stedet for å selge hvis markedet går ned.


- Du kan kontrollere utfallet i større grad

- Du kan minimere risiko

- Du har flere valgalternativer


Sett at du har 1 million kroner du ønsker å investere.


Investeringscase 1: For gull, sølv, aksjer, valuta, råvarer eller alternative investeringer

Du investerer 1 000 000 = 1 000 000 i egenkapital som blir låst.


Du vil være 100% avhengig av markedet for å få en verdiøkning.


Investeringscase 2: Invesering i eiendom


Har du 1 000 000 i egenkapital, kan du investere i en eiendom for litt over 6,5 mill i eiendomsverdi. Du kan bruke andres kapital (banken) for å skape verdier, og låne ca 5,5 mill fra banken, ved 85% i belåning.


Fordelen med å investere i eiendom er nettopp at du har større muligheter til å påvirke utfallet enn hva du har i mange andre investeringer. Med kunnskap om eiendomsbransjen og prosessene som påvirker markedet, kan investering i eiendom gi deg god profitt.


Det er likevel ingen garantier for at investeringen blir lønnsom. Men, du kan øke sannsynligheten for lønnsomhet ved å ha kunnskap om eiendomsmarkedet, oppussing, risikoanalyser, kapitalinnhenting og partnersamarbeid. Og denne kunnskapen kan du se til at du tilegner deg!


Vi i Eiendomskoden jobber hver dag med å dele vår kunnskap om å investere i eiendom og lønnsom utleie. I kurset Utleieeksperten deler eiendomsinvestor Rajeev Lehar og teamet hvordan du kan skape verdier og inntekt basert på investering i eiendom.


Kunnskap er nøkkelen til å lykkes innen eiendom, faktisk mer viktig enn kapital!


Vil du øke din kunnskap innen eiendom og ta del i vårt omfattende nettkurs og unike nettverk med over 1300 kursdeltakere som alle er eiendomsinvestorer? >> Klikk her for å booke en gratis samtale med en av våre rådgivere

Ta gjerne en prat med en av våre rådgivere, hvis du vil vite mer om hvordan du kan lykkes med eiendomsinvestering, selv om du ikke sitter på store verdier selv.
12 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page